Up North BBQ lax-burger

Up North BBQ lax-burger

En riktig burgare på lax med rejäl grillkaraktär och de klassiska tillbehören. Imponera på middagsgästerna med din egen barbecuesås eller köp en färdig. Forma färsen till bullar innan du plattar ut dem så blir det enklare att få alla laxburgare lika stora.

Betygsätt recept 1 5 3,42857

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

Gör så här

Laga gärna din egen barbecuesås enligt nedan eller köp en färdig.

  • Häll alla kryddor och farinsockret i en stekpanna och värm på. Häll därefter på tomatjuice, Worcestershiresås, vinäger och riven löken. Låt puttra på låg värme i ca 1,5 timme, rör om då och då. Såsen ska ha en tjock konsistens när den är klar.

  • Skär laxen i mindre bitar och lägg i en matberedare, Tillsätt ägget och mixa till en smet med lite bitar kvar – inte för slät! Salta och peppra. Ställ in i kylen i ca 10 min. Forma sedan till 4 burgare och grilla över glöd i ca 4 min på varje sida. Servera burgaren med klassiska tillbehör, barbecuesåsen och pommes frites.