
Matig räksallad
Den här räksalladen blir riktigt härlig. Särskilt med den gröna dressingen gjord på basilika, vitlök och parmesan.
Ingredienser
Dressing
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Tina räkorna.
Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Strö över flingsalt och ringla över 1 msk olivolja. Baka potatisen i mitten av ugnen i 20-30 minuter.
Gör under tiden dressingen.
Mellankoka 2 av äggen, skala och skär i klyftor.
Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten.
Skiva sellerin.
Skala och skär ringar av rödlöken.
Skölj spenaten.
Lägg upp allt på ett fat och servera tillsammans med dressingen. Toppa med stora kapris med skaft.
Grön dressing
Koka upp vatten i en kastrull.
Koka 1 ägg i 1 minut. Gröp ur det i en bunke.
Tillsätt basilikablad, pressad vitlök och riven parmesan.
Mixa med stavmixer och tillsätt oljan (rumstempererad) i tunn stråle tills det blir en slät sås.
Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.