Räkburgare

Räkburgare

Räkburgare går snabbt att laga till och passar till exempel som fredagsmiddag. Rosta eller stek hamburgerbröden om du vill ha dem lite frasigare.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,24073666666667

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

Gör så här

  • Tina räkorna och hacka dem.

  • Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke, låt svälla en stund.

  • Skala och finhacka under tiden löken.

  • Blanda räkor, ägg, löken, lite salt och peppar med ströbrödsblandningen. Forma fyra räkbiffar.

  • Stek biffarna i smör i cirka 2 minuter på varje sida.

  • Vänd dem försiktigt och fös ihop dem om de är lite lösa.

  • Låt dem vila en stund i stekpannan så blir de fasta och bra.

Dressing

  • Blanda lätt créme fraiche och lättmajonnäsen i en skål.

  • Blanda ner den pressade vitlöken, senapen, sockret, hackad dill, skalet och juicen från en halv citron.

  • Smaka av med salt och peppar.

Servering

Lägg salladsbladen på hamburgerbröden och klicka på såsen. Lägg på räkburgarna och fördela lök samt gurka på räkburgarna.