Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Skaldjursrisotto

En riktigt krämig risotto är lätt att göra och med räkor, musslor och parmesan blir det underbart gott.

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Tina räkorna.
  • Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs lök och vitlök i olja i en rymlig kastrull.
  • Tillsätt riset och rör om. Häll på vinet och låt det koka in helt.
  • Späd med den varma buljongen, rör om då och då och låt sjuda i cirka 15 minuter.
  • Skala och skiva morötterna tunt.
  • Tillsätt morot och ärtorna, låt puttra ihop tills riset är färdigt.
  • Blanda i räkor, musslor och det mesta av den rivna parmesanosten.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Garnera med det sista av parmesanosten.