Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

En riktigt krämig risotto är lätt att göra och med räkor, musslor och parmesan blir det underbart gott.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,3766644

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Tina räkorna.

  • Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs lök och vitlök i olja i en rymlig kastrull.

  • Tillsätt riset och rör om. Häll på vinet och låt det koka in helt.

  • Späd med den varma buljongen, rör om då och då och låt sjuda i cirka 15 minuter.

  • Skala och skiva morötterna tunt. 

  • Tillsätt morot och ärtorna, låt puttra ihop tills riset är färdigt.

  • Blanda i räkor, musslor och det mesta av den rivna parmesanosten.

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Garnera med det sista av parmesanosten.