Räktapas

Räktapas med fyra smaker från fyra länder. Här får norska räkor smak från Sverige, Italien, Japan och Spanien. 

Svårighet Medium
Betygsätt recept

Ingredienser

Antal portioner

Svensk smak

Italiensk smak

Japansk smak

Spansk smak

Gör så här

Svensk smak

Tina räkorna över natten i kylen .

Låt dem rinna av lägg ut dom på ett fat .

Skala och riv äpplet över .

Finriv citronskal och pepparoten över .

Rippla rapsolja .

Klicka ut gräddfilen .

Några varv med svartpepparkvarnen och lite salt efter behag

Toppa med dillvippor och servera lite tunnbröd till

Italiensk smak

Tina räkorna över natten i kylen , låt rinna av .

Marinera räkorna i olivoljan med lite nymald svartpeppar och skalet och saften från ½ citron .

Lägg ut rucolla på ett fat, sprid räkorna över

Skär paprikan grovt och lägg på räkorna .

Hyvla parmesanosten över

Servera  ett ny bakat bondbröd till eller crostini

Japansk smak

Tina räkor över natten och låt rinna av.

Blanda soya, wasabi .

Lägg ut salladen på ett fat .

Fördela ris som en krans runt .

Lägg räkorna i mitten av fatet, slå på hälften av soyan på räkorna .

Lägg gari på riset .

Skär lite klyftor av lime till servering , önskar man kan man gärna ha  en kruka koriander vid sidan

Spansk smak

Tina räkorna och låt dem rinna av

Skiva viltlöken och rosta den i olivolja i 2-3 min låg värme gyllen brun.

Skär chilin med kärnor , kommer bli lite starkt.

Hetta upp pannan och ta lite olja och stek räkorna i 1 min till sätt chili resten av oljan .

Fin riv skalet av citronen , pressa saften över,

Smaka av med lite salt och vän ner persiljan

Servera med lantbröd och njut räkorna och doppa brödet i ”olivsåsen”