Ugnsbakad sej med tomat, paprika och rödlök

Ugnsbakad sej med tomat, paprika och rödlök

Sej är en härlig matfisk som du kan gör mycket med. Den här ugnsbakade fisken är snabb och enkel att laga till och blir supergod.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,48601585365853

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra fisken och ställ den åt sidan.

  • Skär löken i tjocka skivor och skiva upp paprikan. 

  • Värm olivoljan, tillsätt löken och fräs tills den är mjuk. Tillsätt paprika och stek i ca 5 minuter.

  • Skålla tomaterna, kärna ur och skär i tjocka klyftor.

  • Tillsätt den finhackade vitlöken och tomaterna och fräs under lock i ca 5 minuter. Rör i finhackad persilja och basilika. 

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Pensla fisken med olja och lägg den i en eldfast form. Stek på 200 grader i ca 10 minuter eller tills den är färdig.

  • Droppa pressad citronsaft över och servera ihop med grönsakerna.