Bakad skrei med jordärtskocka och picklad grönkål

Bakad skrei med jordärtskocka och picklad grönkål

Bakad, norsk skrei tillsammans med jordärtskocka och picklad grönkål bäddar för en rustik och härlig matupplevelse.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,75

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Ugnsbaka fisken enligt denna anvisning.

  • Sätt ugnen på 200°C.

  • Skala skockorna och lägg i folie med smör, förslut och baka i ugnen i 40–50 minuter. Mixa släta tillsammans medmisopasta, smaka av med citron och salt. Förvara i en kastrull med lock.

  • Koka ihop socker, vatten och ättika. Kyl ner. Skölj grönkålen och avlägsna roten, strimla kålen så tunt som möjligt och pickla i ättikslagen 30 minuter innan servering.

  • Fördela purén på fyra tallrikar och lyft upp kålen från lagen.

  • Täck purén med kål och avsluta med brynt smör.

  • Servera fisken i mitten tillsammans med en bit citron.