Grillad skrei med grönärtspuré, myntaolja och mandelskum

Grillad skrei med grönärtspuré, myntaolja och mandelskum

Grillad skrei är gott på tallriken, och tillsammans med grönärtspuré, myntaolja och mandelskum blir det en norsk matfest!

Svårighet Medium
Betygsätt recept

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Sätt ugnen på 110°C.

  • Rimma fisken enligt dessa anvisningar.

  • Hetta upp en grillpanna i gjutjärn och smörj med lite rapsolja.

  • Vänd fisken i lite grädde på en tallrik och grilla på hög värme runt om.

  • Baka fisken färdig i ugnen till 40°C i innetemperatur.

  • Rosta mandlarna i en kastrull, ta bort 1 dl av dem och finhacka till garnering. Slå på mjölken och låt sjuda.

  • Koka upp saltat vatten, blanchera ärtorna, sila av vatten och mixa med smör. Smaka av med salt och citron.

  • Plocka myntan, men spar de små bladen till garnering.

  • Hetta upp oljan till ca 70°C och mixa slät med myntan, låt hänga i en sil med ett kaffefilter tills oljan droppat igenom.

  • Fördela den ljumna purén på tallrikarna, lägg på fisken, skumma såsen och toppa med rostad mandel och plockad mynta.