Saffransgul fiskgryta med skrei och kräftstjärtar

Saffransgul fiskgryta med skrei och kräftstjärtar

Fiskgrytan är en klassisk rätt. Här blir den extra god med kräftstjärtar och norsk, härlig skrei.

Betygsätt recept 1 5 5

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Dela och koka potatisen för sig i lätt saltat vatten. Dela och skär löken i fina skivor och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i smöret direkt i en stor gryta utan att det tar färg. Skär övriga rotfrukter i lagom stora bitar och blanda ner i grytan med löken. Tillsätt vatten och smula ner buljongen. Lägg i några kvistar timjan och låt allt koka tillsammans i ca 15 min. Häll i grädde och vin pudra över saffran, blanda runt och lägg i kräftstjärtar och fisken. Smaka av med lite salt och låt allt sjuda tillsammans några minuter. Servera soppan med några fina timjankvistar på toppen.