Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Saffransgul fiskgryta med skrei och kräftstjärtar

Fiskgrytan är en klassisk rätt. Här blir den extra god med kräftstjärtar och norsk, härlig skrei.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Dela och koka potatisen för sig i lätt saltat vatten.
  • Dela och skär löken i fina skivor och finhacka vitlöken.
  • Fräs lök och vitlök i smöret direkt i en stor gryta utan att det tar färg.
  • Skär övriga rotfrukter i lagom stora bitar och blanda ner i grytan med löken.
  • Tillsätt vatten och smula ner buljongen. Lägg i några kvistar timjan och låt allt koka tillsammans i ca 15 min.
  • Häll i grädde och vin pudra över saffran, blanda runt och lägg i kräftstjärtar och fisken.
  • Smaka av med lite salt och låt allt sjuda tillsammans några minuter.
  • Servera soppan med några fina timjankvistar på toppen.