Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Smörstekt skrei med broccoli och hasselnötter

Skrei, broccoli, hasselnötter – och så lite granolja. Nya spännande smaker tillsammans med norsk torsk när den är som bäst gör det här receptet till en vinnare!

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradMedium
Betyg3/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Rimma fisken.
  • Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och hacka dem grovt.
  • Dela broccolin i 4 delar och koka dem mjuka i välsaltat vattenni 4 minuter.
  • Gör granolja genom att mixa 1 dl granbarr med 2 dl olja och filtrera genom ett kaffefilter. Har du inte granbarr till hands fungerar det lika bra med rapsolja.
  • Stek fisken i en panna.
  • Bryn smöret, blanda med granoljan och smaka av med salt samt citron.
  • Lägg upp fisk och broccoli i djupa tallrikar, garnera med nötter och smör.