Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Stekt skrei med paprikasås och chorizo

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Blanda olivoljan med hackad röd paprika, lök och vitlök i en kastrull.
  • Tillsätt vitt vin och låt koka upp.
  • Lägg i skållade, skalade och hackade tomater och låt sjuda i några minuter.
  • Krydda med salt och peppar och låt stå så att smakerna sätter sig. När såsen har satt, kör det smidigt med en stavmixer.
  • Salta skreien. Stek den i olivolja i en stekpanna och tillaga den sedan klart i ugnen (180°C) i några minuter tills den når en kärntemperatur på 52 ° C.
  • Skär chorizon i mindre tärningar och torka chorizon i ugnen (180°C) i 3 minuter och ställ sedan åt sidan.
  • Fräs spenaten med olivolja och vitlök, krydda med salt.
  • Servera skreien med sås, spenat och chorizon.