Stekt skrei med pepparsås och chorizo

Stekt skrei med pepparsås och chorizo

Betygsätt recept 1 5 2,94444666666667

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Salta skreien. Stek den i olivolja i en stekpanna och tillaga den sedan klart i ugnen (180°C) några minuter till den är 52°C.

Pepparsås:

  • Blanda olivoljan med hackad röd paprika, lök och vitlök i en kastrull.

  • Tillsätt vitt vin och låt koka upp. 

  • Lägg i skållade, skalade och hackade tomater och låt sjuda.

  • Krydda med salt och peppar och låt stå så att smakerna sätter sig.

  • Skär chorizon i mindre tärningar och torka chorizon i ugnen (180°C) i 3 minuter och ställ sedan åt sidan.

  • Fräs spenaten med olivolja och vitlök, krydda med salt.

Servera skreien med sås, spenat och chorizon.