Vitvinsgratinerad skreifilé med parmesan och räkor

Vitvinsgratinerad skreifilé med parmesan och räkor

Vitt vin, skrei, parmesan och räkor. Vad skulle kunna gå fel?

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,34601882352941

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Lägg fisken i en smörad ugnsfast form. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Häll på grädde och vispa ordentligt medan grädden tjocknar. Tillsätt vitt vin och buljongtärning och vispa tills buljongen lösts upp i såsen. Smaka av med lite vitpeppar och ev salt om det behövs. Häll vitvinssåsen över fisken och lägg på skalade räkor och rikligt med grovt riven parmesanost. Gratinera mitt i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter, tills osten fått en fin gyllen färg. Servera med dill och nykokt potatis eller ris.