Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Vitvinsgratinerad skreifilé med parmesan och räkor

Vitt vin, skrei, parmesan och räkor. Vad skulle kunna gå fel? Du kan även använda torsk i detta recept, när skrei inte är säsong.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradMedium
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Lägg fisken i en smörad ugnsfast form.
  • Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet.
  • Häll på grädde och vispa ordentligt medan grädden tjocknar.
  • Tillsätt vitt vin och buljongtärning och vispa tills buljongen lösts upp i såsen. Smaka av med lite vitpeppar och ev salt om det behövs.
  • Häll vitvinssåsen över fisken och lägg på skalade räkor och rikligt med grovt riven parmesanost.
  • Gratinera mitt i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter, tills osten fått en fin gyllen färg.
  • Servera med dill och nykokt potatis eller ris.