Cornflakes-stekta torsknuggets (Kirkenes de Luxe)

Cornflakes-stekta torsknuggets (Kirkenes de Luxe)

Kirkenes de Luxe är vårt svar på snabbmatens nuggets. Kul och gott att servera till hela familjen.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 2,94737

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Värm pommes frites enligt anvisning på förpackningen.

  • Dela torsken i 16 bitar.

  • Vispa upp de 2 äggen och blanda i sweet chilisås.

  • Vänd torsknuggets i äggblandningen och avsluta med att panera dem i cornflakes.

  • Blanda dippsåsen - vispa äggulan med äppelcidervinäger, tillsätt rapsoljan droppvis. Smaksätt med sesamolja, salt & peppar. 

  • Stek nuggets i smör och olivolja i ca 3-4 min på varje sida.

  • Skala morötterna. Fortsätt med skalaren och gör härliga strimlor av morötterna.

  • Dela isbergssalladen i hela blad och placera på fat.

  • Lägg upp nuggets på isbergssallaten, pommes frites därtill och avsluta med morotsstrimlorna och servera dippsåsen till.