Fisk och grönsaker i ugn

Fisk och grönsaker i ugn

Torsk och sej passar utmärkt att laga i ugn. Det är lätt och går snabbt. Med grönsaker och ost blir det nyttigt och gott.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 2,99999913043478

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 grader.

  • Skär torsken i bitar. Smörj en eldfast ugnsform och lägg brödskivor utan kanter i botten. Lägg zucchini- och tomatskivorna på brödet och strö över lite salt.

  • Lägg på resten av grönsakerna grönsakerna och sen fisken. 

  • Häll på vattnet, fördela smöret över fisken och täck formen med aluminiumfolie. Tillaga fisken i ugnen tills den är färdig, cirka 15 minuter.

  • Ta av folien, höj värmen och strö ost över fisken. Gratinera tills osten börjar smälta och får färg.

 Servera med bröd, pasta eller kokt potatis.

Kom ihåg

Tillagningstiden varierar beroende på om grönsakerna är frysta eller kokta och om fisken är fryst eller tinad.