Frasig norsk torsk med mos (Nordkap special)

Frasig norsk torsk med mos (Nordkap special)

Vårt svar på korv med mos är Nordkap special. Torsk istället för korv; i övrigt är allt med.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,6

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Koka potatisen mjuk. Dela under tiden torsken i fyra lika stora bitar.

  • Vispa upp äggen.

  • Vänd torsken i vetemjölet, därefter i äggen och avsluta i ströbrödet. Salta och peppra.

  • Stek torsken i varm panna, i smör och rapsolja i ca 3-4 min på vardera sida.

  • Stompa moset och blanda ner smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.

  • Servera den stekta torsken med mos, hackad inlagd gurka, en klick gräddfil och rostad lök.

  • Avsluta med att strö över lite grovhackad persilja.