Grön curry- och kokosmjölksoppa med sesammarinerad norsk torsk och räkor

Grön curry- och kokosmjölksoppa med sesammarinerad norsk torsk och räkor

Tycker du om att prova nya smakkombinationer? Den här läckra soppan med grön curry och torsk är spännande och smakrik.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,4583375

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Tärna torskfilén i tärningar på ca 3 cm.

  • Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt alla ingredienser i soppan fram till och med fisksåsen. 

  • Låt koka i ca 10 minuter och sedan stå och dra en stund, ca 5 min. 

  • Lyft ur citrongräset från soppan.

  • Blanda sesamolja och sesamfrön. Marinera torsktärningarna i sesamblandningen.

  • Skiva champinjoner, skala och riv ingefära och tillsätt  i soppan. Koka upp. 

  • Smaka av med lime och ev. salt.

  • Tillsätt de marinerade fiskbitarna. 

  •  Lägg i räkor, spenat och skivade vattenkastanjer strax innan servering.