Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

En riktig klassiker bland fiskrätterna. Bäst blir den om du kokar torsken i ugnen som i det här receptet. Under tiden svänger du ihop äggsåsen. Servera med kokt potatis. Enjoy!

Svårighet Lätt
Betygsätt recept 1 5 3,10548126984127

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Koka upp vatten.

  • Lägg i en skivad schalottenlök, slå i vinet eller byt mot 1 msk vitvinsvinäger.

  • Salta och peppra.

  • Smörj en ugnsfast form.

  • Lägg i torsken, salta och peppra.

  • Slå över kokspadet.

  • Lägg på ett paket sockerärtor.

  • Täck med ett smörat smörpapper och ställ in i ugnen på 125 grader i ca 10 min.

  • Under tiden knäck fyra ägg i en tjockbottnad rostfri kastrull.

  • Tillsätt 1 dl grädde och 1 dl mjölk.

  • Låt stelna under omrörning.

  • På slutet tillsätt sista dl grädde och mixa slät med stavmixer.

  • Lägg i en klick smör och fint hackad persilja.

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Lägg upp torsken på en tallrik ihop med lite sockerärtor och kokt potatis.

  • Servera med den goda såsen till.