Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Krämig grönsakssoppa med norsk torsk, lax och räkor

Det är inte mycket som slår en matig och vällagad fisksoppa. Prova den här med norsk torsk, räkor och lax.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Hacka schalottenlök. Skär potatis, morötter, purjolök och vitlök i mindre bitar. Fräs i en kastrull med lite rapsolja utan att det tar färg.
  • Häll på buljong och låt koka i 10 min. Tillsätt grädde efter 5 min.
  • Mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar och en god vitvinsvinäger.
  • Salta och peppra fisken. Lägg fiskbitar och ärtor i soppan och koka upp. Låt stå och dra i 3 min.
  • Lägg räkor i soppskålar.
  • Häll soppan över räkorna. Färdigt.