Påskägg med torsk-, lax- & krabbmousse

Påskägg med torsk-, lax- & krabbmousse

Prova något nytt och gott till påskbordet. Den här enkla lax- och krabbmoussen kan du antingen lägga på ägghalvorna eller i äggskalen. Glad påsk!

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 4,8

Ingredienser

Antal portioner

Servera med

Gör så här

  • Koka upp saltat vatten med ett lagerblad, sänk värmen så det sjuder.

  • Skär ner fisken i mindre bitar som du lägger i vattnet. Låt sjuda under lock i 5 minuter.

  • Häll av vattnet och smula ner fisken i en bunke, blanda ner krabbköttet och låt stå och svalna helt.

  • Vispa grädden ganska hårt.

  • Blanda majonnäs och citronsaft med fisken.Smaka av, salta och peppra.

  • Vänd ner grädden i fiskröran och smaka av en sista gång.

  • Toppa med ca 1 tsk rom på varje ägg och garnera med dill eller gräslök.

Använd gärna tomma äggskal som du fyller med moussen, men koka dem i saltat vatten så det inte finns några bakterier kvar.  Om man vill så kan man också klicka ut på ägghalvor eller på en bit bröd.