Skeppsbröd med norsk torsk och räkor

Skeppsbröd med norsk torsk och räkor

Trött på vanlig pizza? Här är ett alternativ som både smakar gott och är trevligt att laga tillsammans.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 4,08333

Ingredienser

Antal portioner

Pizza dough

Gör så här

  • Börja med pizzadegen. Rör ut jästen i fingervarmt vatten. 

  • Blanda i de övriga ingredienserna och låt jäsa under duk i 45 minuter.

  • Sätt ugnen på 175°.

  • Riv potatis och krama ur all vätska, skiva löken fint.

  • Blanda både potatis och lök med grädde, salta och peppra.

  • Bred ut på en plåt och baka av i 15 minuter. Låt svalna.

  • Tvätta en citron och riv skalet fint, ca 1 msk. 

  • Blanda citronsaft med olivolja, färsk timjan och låt torsken marinera i citronblandningen.

  • Kavla ut degen och lägg på en plåt. Bred ut potatisblandningen på pizzadegen. Grädda i 5 minuter.

  • Lägg på marinerad torsk och halverade kronärtkockshjärtan. Grädda i 10 minuter.

  • Toppa med räkor, ruccola och citronklyftor vid servering.