Skrei med gravlax och honungsglaserade morötter

Skrei med gravlax och honungsglaserade morötter

Detta recept visar att skrei kan tillredas på flera olika sätt. 

Svårighet Medium
Betygsätt recept

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Värm ugnen till 180 grader.

  • Skär skreifiléerna i fyra lika stora bitar och skär tre snitt i köttet på sidan av varje bit.

  • Fyll snitthålen med skivor av gravlax och lägg fiskbitarna på en plåt med bakplåtspapper.

  • Tillaga fisken i ugnen tills den är precis genomstekt, ca. 8 minuter.

  • Strimla sockerärtor och stek dem i olja i 1-2 minuter.

Morötter

  • Skär morötterna i stavar.

  • Smält smör i en stekpanna och stek morotsstavarna på mild temperatur tills de blir möra. 

  • Droppa lite honung över och rör runt ordentligt så att morötterna glaseras med honungen.

Servera skreibitarna med sockerärtor, honungsglaserade morötter och kokt potatis.