Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Skrei med gravlax och honungsglaserade morötter

Detta recept visar att skrei kan tillredas på flera olika sätt. 

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium

Förberedelser

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Skär skreifiléerna i fyra lika stora bitar och skär tre snitt i köttet på sidan av varje bit.
  • Fyll snitthålen med skivor av gravlax och lägg fiskbitarna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Tillaga fisken i ugnen tills den är precis genomstekt, ca. 8 minuter.
  • Strimla sockerärtor och stek dem i olja i 1-2 minuter.
  • Skär morötterna i stavar. Smält smör i en stekpanna och stek morotsstavarna på mild temperatur tills de blir möra.
  • Droppa lite honung över och rör runt ordentligt så att morötterna glaseras med honungen.
  • Servera skreibitarna med sockerärtor, honungsglaserade morötter och kokt potatis.