Smörstekt skrei med pumpapuré

Smörstekt skrei med pumpapuré

Det här är lite pyssel i köket innan det blir klart. Men det är absolut värt besväret. Du och dina middagsgäster blir rikligt belönade.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,77662846153846

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Salta och peppra de fina skreibitarna med skinnet på. 

  • Halstra dem i en stekpanna med olja ca 3 minuter på varje sida så att de får fin färg. 

  • Lägg i ca 1/3 av smöret mot slutet och ös smöret över fisken med en sked. 

  • Stoppa in hela pannan i ugnen på 100°C och stek i ugnen i 7-8 min eller om du använder digitaltermometer, tills innertemperaturen är 50-55°C. 

  • Skala pumpan och kärna ur. Skär i sockerbitsstora tärningar, lägg tärningarna i en kastrull, slå över vinet och koka mjuka under lock, cirka 10 min.

  • Mixa de mjuka tärningarna till en slät pumpakräm.

  • Tillsätt resten av smöret och den finrivna färska ingefäran. Rör om och smaka av med salt och peppar. 

  • Finhacka schalottenlök och lägg den tillsammans med rapsolja och vinäger i en kastrull. Koka löken mjuk och smaka av vinägretten med salt och peppar.

  • Vänd ner en halv strimlad chilifrukt i vinägretten.

  • Garnera med vattenkrasse.