Sommarsallad med torsk

Sommarsallad med torsk

Det bästa med försommaren är nog ändå primörerna. Den här fräscha, matiga sommarsalladen är lättlagad och avnjuts bäst en ljus sommarkväll.

Svårighet Lätt
Betygsätt recept 1 5 3

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

Sallad

Gör så här

  • Skär fisken i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Baka i ugnen på 150 grader i 10-15 minuter.

  • Mixa under tiden örter, 3 msk citronsaft och olivolja till en grön dressing. Smaka av med salt och peppar.

  • Häll dressingen över den varma fisken och ställ åt sidan.

  • Koka potatis. När den kallnat, dela den i halvor.

  • Koka primörerna lätt och skölj av med kallt vatten.

  • Koka ägg och vaktelägg, skala och dela i halvor.

  • Skölj av salladen och lägg ut den på ett serveringsfat.

  • Lägg på primörer, potatis, torsk, ägghalvorna, ansjovis och kapris.

  • Salta och peppra, ringla över lite olivolja.

  • Garnera med lite ätbara blommor, t.ex. viol eller ringblomma.

  • Servera med en citronklyfta och ett gott bröd.