Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Stekt skrei med ägg och kapris

Den här rätten är inte bara god och lätt att laga. Den blir också vacker på tallriken. Smaklig måltid!

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Låt dra i 7 minuter.
  • Skölj av och torka fisken. Värm solrosoljan i stekpannan, lägg i fisken och stek tills den är nästan genomstekt, ca 6–7 minuter.
  • Först då vänder du fisken och steker den  1–2 minuter på den andra sidan.
  • Tillsätt smör och vitlök i stekpannan mot slutet av stektiden och ös smöret försiktigt över fisken.

Kaprissmör

  • Bryn smör och schalottenlök lätt, tillsätt kapris och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Ägg

  • Koka äggen i 7 min.
  • Riv på rivjärn först på grova sidan sen river man det rivna ägget på fina sidan av rivjärnet.
  • Lägg ut en plastfilm och forma äggen till en cylinder och rulla så den pressas ihop.
  • Lägg i kylen en timme så den sätter sig, skär upp.

Servering

  • Servera fisken på en bädd av riven pepparrot med räkor och kaprissmöret ovanpå skreien och äggskivorna bredvid.