Stekt skrei med chorizokorv och mandelpotatispuré

Stekt skrei med chorizokorv och mandelpotatispuré

Vill du prova något nytt? Laga stekt skrei med chorizokorv och mandelpotatispuré. Du kommer inte att ångra dig.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,05132

Ingredienser

Antal portioner

Potatispuré

Gör så här

  • Förvärm ugnen till 200°C.

  • Skrapa skrei-skinnet ordentligt och skär fisken i fyra lika stora bitar. Lägg skrei-bitarna i vatten, tillsätt salt och låt dem ligga i 15 minuter. Ta upp och torka bitarna ordentligt.

  • Bryn skreien i olja med skinnsidan nedåt. Lägg sedan skrei-bitarna på en plåt med skinnsidan uppåt och efterstek dem i ugn i ca 4 minuter tills de är precis genomstekta.

  • Skär korven i små tärningar och stek dem gyllenbruna och knapriga i stekpannan.

  • Ta ur kärnorna ur granatäpplet och blanda dem med finhackad persilja och rivet citronskal.

  • Mandelpotatispuré: Skala potatisen och skär dem i skivor eller tärningar. Koka dem mjuka i osaltat vatten. Häll av kokvattnet och ånga potatisarna tills de är helt torra. Detta är viktigt för att få en lätt, fin puré. Mosa dem och tillsätt varm mjölk. Rör i smör och smaka av med salt och peppar.