Stekt skrei med serranoskinka, tomatsås och pasta

Stekt skrei med serranoskinka, tomatsås och pasta

Tycker du om medelhavsinspirerad mat? Prova den här skrei-rätten med serranoskinka, tomatsås och pasta.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,7221147826087

Ingredienser

Antal portioner

Tomatsås

Gör så här

  • Skär skreien i serveringsbitar. Blanda vetemjöl och salt, och vänd skreibitarna i blandningen. Vänd dem därefter i vispat ägg.

  • Stek fisken i smör på medelhög värme tills den är knappt genomstekt, ca 3 minuter på varje sida. 

  • Stek skinkan snabbt så den blir knaprig. 

  • Tomatsås: Finhacka lök och fräs den mjuk och glansig i smör. Rör i krossade tomater och tomatpuré. Låt detta småkoka i ett par minuter. Häll därefter på fiskbuljong och låt såsen småkoka utan lock tills den tjocknar. Krydda med finhackad timjan, salt och peppar.

  • Koka pastan.

  • Fördela tomatsås på varma tallrikar, lägg på pasta och skrei. Lägg en skinkskiva på fisken. 

  • Servera kokta grönsaker till.