Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Stekt skrei med serranoskinka, tomatsås och pasta

Tycker du om medelhavsinspirerad mat? Prova den här skrei-rätten med serranoskinka, tomatsås och pasta.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär skreien i serveringsbitar. Blanda vetemjöl och salt, och vänd skreibitarna i blandningen. Vänd dem därefter i vispat ägg.
  • Stek fisken i smör på medelhög värme tills den är knappt genomstekt, ca 3 minuter på varje sida.
  • Stek skinkan snabbt så den blir knaprig.
  • Finhacka lök och fräs den mjuk och glansig i smör. Rör i krossade tomater och tomatpuré. Låt detta småkoka i ett par minuter. Häll därefter på fiskbuljong och låt såsen småkoka utan lock tills den tjocknar. Krydda med finhackad timjan, salt och peppar.
  • Koka pastan.
  • Fördela tomatsås på varma tallrikar, lägg på pasta och skrei. Lägg en skinkskiva på fisken.
  • Servera kokta grönsaker till.