Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Sydfransk skaldjurssoppa med norsk torsk och lax

En underbar soppa som du gärna kan bjuda dina vänner på. Servera med ett gott bröd till.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Värm ugnen till 175°.
  • Skiva grönsaker, hacka vitlöksklyftor och riv skalet på apelsinen.
  • Fräs allt tillsammans i lite olja och tillsätt saffran.
  • Klicka ner tomatpuré, tillsätt olivolja och till sist skaldjursfond.
  • Låt grönsakerna koka tills de är mjuka och mixa sedan slätt.
  • Smaka av med saft från apelsinen.
  • Brässera torsk och laxbitar i ugn med olivolja och lite skaldjursfond i ca 5 min.

Rouille 

  • Mixa äggulorna med 2 msk pressad citronsaft.
  • Riv vitlöksklyftorna fint, finhacka spansk peppar och blanda ner i äggulorna.
  • Droppa i majsolja under vispning tills krämig konsistens uppstår.
  • Servera soppan med en klick rouille och en bit bröd.