Torsk- och laxburgare

Torsk- och laxburgare

Lätt och gott till helgen. Gör lax- och torskburgare med förslagsvis en härlig, lagom het chilimajonnäs.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,60181

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Börja med att ta bort skinnet på laxen, skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar. 

  • Lägg fiskbitarna i en bunke.

  • Kör i en mixer till en jämn fiskfärs.

  • Tillsätt ägg, ströbröd, den hackade persiljan och ca 2 msk juice från citronen.

  • Salta, peppra och blanda ordentligt.

  • Täck skålen med folie och låt vila i 20 minuter i kylen.

  • Ta ut färsen och forma till burgare, häll rikligt med olja i en stekpanna, låt oljan bli varm och stek/fritera burgarna i ca 2-3 minuter på varje sida. De ska få en härlig gyllene yta.

Chilimajonnäs

  • Blanda ihop majonnäs, chilisås och cayennepeppar.

  • Smaka av med salt och peppar.

Servera med sallad, tomat, chilimajonnäs och bröd.