Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Torsk med dragon

Smörstekt torsk med dragon är lika lätt att laga som det är gott. Du gör allt i samma panna och slipper diska så mycket.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Salta och peppra torskfilén och låt den dra i 30 minuter.
  • Torka av filén och skär den i 4 jämnstora bitar.
  • Bryn snabbt fisken i smör i en stekpanna. Ta upp den.
  • Vispa ihop saft från en halv citron, äggulor och fiskbuljong och häll det i stekpannan. Värm blandningen under omrörning tills den börjar tjockna.
  • Rör i grädde, dragon och nejlika.
  • Smaka av såsen med salt och peppar.
  • Lägg fiskbitarna i såsen och låt dem sjuda i ca 5 minuter, tills de är genomkokta.
  • Servera fisken med potatis eller bröd och sallad.