Ugnsbakad skrei med ägg, bacon och citronlökkräm

Ugnsbakad skrei med ägg, bacon och citronlökkräm

När du ugnsbakar fisk är det bra att använda en digital termometer. När fiskens innertemperatur är 52-55°C är den klar.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,28905875

Ingredienser

Antal portioner

Chicken gravy

Lemon and onion cream sauce

Gör så här

  • Värm ugnen till 75°C. Skrapa skreiskinnet ordentligt och skär skreien i serveringsbitar. Salta.

  • Bryn skreibitarna på skinnsidan i olja i en stekpanna. Lägg dem därefter på en plåt och baka i ugn i ca 15 minuter. Dra av skinnet.

  • Kycklingsky: Koka kycklingbuljongen tills den är geléaktig. Smaka av med sherryvinäger och saften från en citron.

  • Skär champinjoner i tärningar och bryn dem lätt. Tillsätt dem i skyn. Rör ned kallt smör precis före servering.

  • Citronlökkräm: Fräs löken mjuk i smör, tillsätt vitvinsvinäger, citronsaften och vatten. Koka tills löken är helt mjuk. Mosa löken och smaka av med salt, socker och kajennpeppar. 

  • Skär bacon i tärningar och stek dem knapriga.

  • Servera skreien med bacon och stekta vaktelägg (eller två vanliga ägg), strö över gräslök och ströbröd och häll skyn runtom.