Ugnsbakad torsk med blomkålsris

Ugnsbakad torsk med blomkålsris

I detta recept hittar du en hel del spännande. Torsk bakad med parmaskinka, ris lagat av blomkål och goda stekta grönsaker. Sunt och gott.

Svårighet Lätt
Betygsätt recept

Ingredienser

Antal portioner

Tillbehör

Gör så här

  • Sätt ugnen på 180 °C
  • Skär torsk i portionsbitar och strö över salt
  • Linda parmaskinkan runt torskbitarna och lägg dem i en ugnsfast form
  • Baka torsken i ugnen i 10-15 minuter, beroende på bitarnas tjocklek

Blomkålsris 

  • Pressa ur saften från citronen, rensa blomkålen från blad och finhacka persilja
  • Riv blomkålen med ett grovt rivjärn och blanda samman med citronsaften
  • Häll rapsolja i stekpannan och stek blomkålsriset på medelnvärme i ca 4 minuter så det får en gyllene färg
  • Vänd ner persiljan och den rivna parmesanen 

Tillbehör

  • Dela körsbärstomaterna i två och skär paprikan i strimlor
  • Fräs snabbt i rapsolja

Servera torsken med blomkålsris och grönsakerna.