Ugnsbakad torsk med blomkålsris

Ugnsbakad torsk med blomkålsris

I detta recept hittar du en hel del spännande. Torsk bakad med parmaskinka, ris lagat av blomkål och goda stekta grönsaker. Sunt och gott.

Svårighet Lätt
Betygsätt recept 1 5 2

Ingredienser

Antal portioner

Servera med

Gör så här

  • Sätt ugnen på 180 °C
  • Skär torsk i portionsbitar och strö över salt
  • Linda parmaskinkan runt torskbitarna och lägg dem i en ugnsfast form
  • Baka torsken i ugnen i 10-15 minuter, beroende på bitarnas tjocklek

Blomkålsris 

  • Pressa ur saften från citronen, rensa blomkålen från blad och finhacka persilja
  • Riv blomkålen med ett grovt rivjärn och blanda samman med citronsaften
  • Häll rapsolja i stekpannan och stek blomkålsriset på medelnvärme i ca 4 minuter så det får en gyllene färg
  • Vänd ner persiljan och den rivna parmesanen 

Tillbehör

  • Dela körsbärstomaterna i två och skär paprikan i strimlor
  • Fräs snabbt i rapsolja

Servera torsken med blomkålsris och grönsakerna.