Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Stekt norsk piggvar med vit sparris, soja- och hasselnötsky

Norsk piggvar är en exklusiv fisk som passar perfekt till festen. Tillsammans med vit sparris, mandelpotatis och andra godsaker är piggvaren i gott sällskap. Denna rätt kan du med trygghet servera dina mest kräsna matgäster.

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradSvår

Ingredienser

Förberedelser

Potatismos

  • Skala och koka mandelpotatisen.
  • Blanda smör och gräslök till en slät massa i en mixer.
  • Mosa potatisen, rör ner gräslökssmöret och mjölk.

Skysås

  • Bryn smöret. Värm upp sojasåsen och blanda med smöret.
  • Tillsätt finhackad vitlök, schalottenlök, riven ingefära och hasselnötsflarn.
  • Smaka av med skal och saft från citron.
  • Smaka av med salt och peppar.

Sparris

  • Skala och koka sparrisen i lättsaltat vatten till den är mjuk.

Fisken

  • Dela fisken i bitar, krydda med salt och peppar.
  • Stek fisken på ena sidan med en klick smör i en het stekpanna på hög värme.
  • Ta bort pannan från spisen, vänd på fisken och sätt på lock.
  • Låt fisken ligga under lock tills den är klar.
  • Servera fisken med mandelpotatismos, vit sparris och kryddsmöret.