Stekt norsk piggvar med vit sparris, soja- och hasselnötsky

Stekt norsk piggvar med vit sparris, soja- och hasselnötsky

Norsk piggvar är en exklusiv fisk som passar perfekt till festen. Tillsammans med vit sparris, mandelpotatis och andra godsaker är piggvaren i gott sällskap. Denna rätt kan du med trygghet servera dina mest kräsna matgäster.

Svårighet Svår
Betygsätt recept 1 5 3,562496875

Ingredienser

Antal portioner

Potatismos

Skysås

Gör så här

  • Skala och koka sparrisen i lättsaltat vatten till den är mjuk.

  • Dela fisken i 4 bitar, krydda med salt och peppar.

  • Stek fisken på ena sidan med en klick smör i en het stekpanna på hög värme.

  • Ta bort pannan från spisen, vänd på fisken och sätt på lock.

  • Låt fisken ligga under lock tills den är klar.

Servera fisken med mandelpotatismos, vit sparris och kryddsmöret.

Potatismos

  • Skala och koka mandelpotatisen.

  • Blanda smör och gräslök till en slät massa i en mixer.

  • Mosa potatisen, rör ner gräslökssmöret och mjölk.

Skysås

  • Bryn smöret.

  • Värm upp sojasåsen och blanda med smöret.

  • Tillsätt finhackad vitlök, schalottenlök, riven ingefära och hasselnötsflarn.

  • Smaka av med skal och saft från citron.

  • Smaka av med salt och peppar.