Enkel lyx med fjordörret

Enkel lyx med fjordörret

Fjordörret är regnbågslax från Norge och är den perfekta råvaran för en lyxigare middag för dig som inte vill att maten ska kräva allt för stor ansträngning. Fisken kan ätas rå, marinerad eller tillagad.

Variationerna är många och norsk fjordörret kan kombineras med tillbehör från världens alla hörn.

Med fjordörret kan du bjuda dina vänner eller din familj på en lyxig middag utan att tillbringa timmar i köket. Oavsett om du är amatörkock eller gastronom kommer du märka att kvaliteten och den rika smaken skapar en fantastisk måltid i sig. Här på norskfisk.se hittar du en stor mängd varierade recept med fjordörret. Se nedan för några utvalda tips!

1. Fjordörret med polenta

Vad är godare än en härligt krämig polenta, med fjordörret och ugnsbakade tomater? Vi vet inte svaret.

2. Confiterad fjordörret med pepparrotskräm
Confitering är när man kokar fisk eller kött i fett för ett smakrikt och mört resultat. Här gör du din egen kryddolja för en ännu godare smak.

3. Pekanstekt fjordörret med apelsin- och rosmarinsås

Sugen på en blandning av sött och salt? Då borde du testa vår pekanstekta fjordörret som serveras med en fräsch sås på apelsin och rosmarin. 

4. Gravad fjordörret med honung och akvavit
Våga testa något annat än den traditionella gravade laxen! Grava fisken med honung, akvavit och örter – perfekt till alla våra svenska högtider.

5. Ugnsbakad fjordörret med rotsellerikräm och äpple
Vet du inte vad du ska laga till förrätt? Då tycker vi att du ska testa den här favoriten. Hetta snabbt upp fjordörret i en stekpanna, och kombinera med säsongsanpassade lokala grönsaker.

Här hittar du fler recept på fjordörret