Fyra steg till fina fisken

Fyra steg till fina fisken

Det är dags att vi tar kål på myten om att torsk är svårt att laga, för det är helt enkelt inte sant. Så länge du tinar den snabbt och inte steker för länge kan du se fram emot en riktigt god fiskmåltid.

Tina

Torsk ska tinas snabbt. Enligt forskarna är det sämsta sättet att tina torsk att lämna den framme i rumstemperatur. I stället bör torsken ligga 30 minuter i kallt vatten innan tillagning.

Rimma

Låt torskens alla smaker simma genom att snabbrimma innan tillagning. Gnid in fisken ordentligt med salt, och låt vila i 30 minuter. Se till att den är ordentligt tinad innan så att den kan dra åt sig saltet.

Stek

Stekt torsk är både gott och enkelt att göra. Se till att ha hög temperatur i pannan och täck den rikligt med smör eller olja. I med torsken och stek 2-3 minuter på varje sida tills den fått en härligt gyllenbrun yta. Gör du enligt instruktion blir fisken fast och faller inte isär. Glöm inte att använda stektermometer om du är osäker på när den är klar.

Innertemperatur

Det går inte att se på utsidan när torsken är klar. Nyckeln till god fisk är istället att alltid använda stektermometer vid tillagning. När torsken har en innertemperatur mellan 50-55 grader är den som allra bäst.