Norsk fisk gör det lätt att lyckas i köket

Norsk fisk gör det lätt att lyckas i köket

De kalla, rena vattnen utanför Norges kust ger fisk och skaldjur av hög kvalitet. Genom att välja norsk fisk och skaldjur kan du vara säker på att få fina råvaror, oavsett om de är frysta, odlade eller vilda. Det gör det enkelt att lyckas i köket.

Livsmedelsverket och kostexperter rekommenderar att du väljer mat från haven minst två till tre gånger i veckan. Fisk och skaldjur är nämligen rika på de livsnödvändiga fettsyrorna Omega-3 och Omega-6 och innehåller dessutom mycket proteiner, tillsammans med D-vitamin, jod och selen. Läs mer om hur fisk och skaldjur är bra för din hälsa här.

När det gäller barn och unga är det extra viktigt att få i sig de viktiga näringsämnena från fisk och skaldjur. I vår receptbank hittar du en mängd recept som kommer att bli nya klassiker för hela familjen. Lax, torsk och räkor är favoriter för många. De är enkla att servera med en god sås, till en enkel pastarätt eller varför inte i form av en rykande het wok. De har alla olika men viktiga egenskaper och gör det lätt att äta varierat och nyttigt. Läs mer om lax, torsk och räkor från Norge på våra faktasidor. Du kan också följa våra enkla guider som visar hur du lagar fisk på bästa sätt.