Norsk Lax från kalla klara vatten

Norsk Lax från kalla klara vatten

De djupa fjordarna runt Norges kust ger perfekta förhållanden för att kunna odla lax. Vattenkvaliteten är mycket hög. Det beror på att tidvattnet går in och ut ur fjordarna två gånger varje dygn och byter ut vattnet.

Norsk Lax kan du äta rå.
Den norska laxen är en av de friskaste djur som föds upp. Livsmedelsverket har därför tagit bort rekommendationen att frysa färsk Norsk Lax innan du använder den till sushi eller gravning. Du kan helt enkelt äta den rå om du vill.

Norsk Lax är gott och håller hög kvalitet.
Tack vare det kalla klara vattnet så växer Norsk Lax långsamt och får ett fint smakrikt kött. Kvaliteten är så hög att den är en uppskattad råvara på restauranger över hela världen, inte minst i Japan som sushi, och på internationella kocktävlingar.

Norsk Lax finns året om och passar både till vardag och fest.
Det är få råvaror som du kan variera så mycket som Norsk Lax. Du kan göra enkla goda vardagsrätter på kort tid och du kan göra det där extra som kräsna middagsgäster uppskattar. Dessutom är den perfekt till fräscha sommarluncher och mysiga grillkvällar.
Det är inte så långt från de norska fjordarna till de svenska butikerna. Det gör att du alltid kan köpa Norsk Lax av hög kvalitet.

Norsk Lax är nyttigt.
Norsk Lax innehåller mycket proteiner, omega 3, A och D-vitaminer samt flera nyttiga mineraler som kalcium, kalium, jod och selen. Det är den sammansättningen som gör Norsk Lax så nyttig. Därför är alla kostexperter eniga om att vi bör äta fisk två till tre gånger i veckan.