Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Sashimi av norsk fjordörret med ponzusås

I Japan använder man ponzusås till sashimi. Med detta recept kan du välja att göra såsen själv eller köpa den färdig i butiken.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär fisken i tunna skivor och lägg dessa på ett fat.
  • Skär melon i fina tärningar.
  • Blanda olivolja, socker, salt och peppar, och vänd i melonkuberna.
  • Strö kuberna över fisken.

Ponzusås

  • Finhacka ingefära, chili, vitlök och körvel.
  • Blanda ihop alla ingredienserna till såsen och låt stå i kylskåp tills servering.
  • Sila blandningen och servera i en skål.
  • Såsen kan lagras i en vecka i kylskåp.
  • Du kan också köpa färdig ponzusås i butiken.

Servering

  • Servera fjordörret och melonen med lite ponzusås droppat på, med resten av såsen vid sidan som dipp.

Tips: Cantaloupe-melon kan bytas ut mot en annan söt melon. Använd en melonsked om du vill ha kulor istället för kuber.