Ansjovis- och prästostbakad hälleflundra

Ansjovis- och prästostbakad hälleflundra

Ansjovis- och prästostbakad hälleflundra är en riktigt härlig bjudrätt. Receptet är för 10 personer. Använd stektermometer så blir fisken perfekt.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 2,92

Ingredienser

Antal portioner

Kryddtäcke

Dressing

Sallad

Gör så här

Kryddtäcke

  • Finhacka ansjovisen och riv prästosten.

  • Blanda alla ingredienser i det rumstempererade smöret till en jämn smet.

  • Lägg sedan ett lager på hälleflundrafilén, ungefär som när man griljerar en julskinka.

  • Baka hälleflundran på 200 grader i ca 15-20 min, använd en stektermometer för ett perfekt resultat. Fisken är klar vid en innertemperatur på ca 50 grader.

Dressing

  • Kör de 4 äggulorna och resten av ingredienserna till dressingen, utom oljan och crème frâichen, i en mixer eller matberedare. 

  • När du har fått en jämn smet börjar du sakta droppa i oljan. Häll i oljan i en tunn stråle tills dressingen tjocknat.

  • Avsluta med att röra i crème frâiche.

Sallad

  • Hacka dillen

  • Skär brödet i små tärningar och vänd de i oljan och hackad dill. 

  • Baka i ugnen på 175 grader i ca 10 min eller tills krutongerna fått en fin gyllenbrun färg. 

  • Skaka gärna runt dem efter halva tiden.

  • Plocka salladsbladen, dela tomaterna i två delar och skiva rödlöken.

  • Vänd grönsakerna i dressingen och lägg upp på tallriken.

  • Toppa med bitar av fisken och dillkrutongerna.