Ceviche med lax och tortillabröd

Ceviche med lax och tortillabröd

Den här rätten går att variera med andra sorters fisk och skaldjur – det är bara fantasin som sätter stopp!

Betygsätt recept

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Salta och peppra laxen och lägg i en skål. Pressa över en av limefrukterna och låt marinera i 15–20 minuter.

  • Hetta upp en stekpanna med hälften av olivoljan. Fräs schalottenlöken på medelhög värme tills den är mjuk och börjar få färg. Pressa i vitlöken och fräs i någon minut till. Salta och peppra. Ställ åt sidan.

  • Sätt ugnen på 200° grill. Grilla tortillabrödet tills det blir gyllenbrunt och knaprigt.

  • Häll av laxen i ett durkslag och lägg den i en stor skål. Lägg i räkor, mango, avokado, vårlök, den frästa löken och koriander. Häll på resterande olivolja. Pressa i en till två lime, salta och peppra. Rör om och låt stå ett par minuter i kylen.

  • Bryt tortillabröden i mindre bitar och servera med cevichen.

Tips: Ju längre du marinerar laxen desto fastare kött och mindre fisksmak får du.