Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Chiligravad lax

Det är lätt att grava lax och det finns många sätt att ge den spännande smaker. Prova den här chiligravade laxen.

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Den norska odlade laxen Salmo salar behövs inte frysas innan gravning.
  • Skölj laxen i kallt vatten och torka av den.
  • Putsa laxen fin från fett och hinnor. Dra bort ryggbenen med tång (pincett).
  • Kärna ur och hacka chilin. Stöt rosépepparn och chili i mortel tills det är finkrossat.
  • Blanda socker, salt, rosépeppar och chili väl. Gnid in blandningen på laxens köttsida.
  • Låt laxen stå ute i rumstemperatur tills kryddblandningen börjar smälta och gå in i laxen. Ställ sedan i kylen minst ett dygn.