Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Grillad gravlax med varm mandelpotatissallad

Grillad gravlax är en delikatess i sig själv, men om du gör en en varm potatissallad och en fräsch sallad med alfalfagroddar vid sidan av får du en fantastisk måltid.  

Tillagningstid 40-50 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär gravlaxen i serveringsbitar
  • Pensla bitarna med olja och grilla i ca. 1 minut på varje sida.
  • Lägg körsbärstomaterna i lite grillfolie och grilla till de är värma.

Potatisallad

  • Låt äggulan bli rumstempererad.
  • Tillsätt salt och vitvinsvinäger, och späd sedan försiktigt med olja medan du vispar kraftigt hela tiden. Såsen ska bli lika tjock som majonnäs.
  • Tillsätt socker, senap, peppar och finhackad dill.
  • Koka mandelpotatisarna, skala dem och skär i skivor.
  • Bland potatisskivorna med såsen medan den fortfarande är varm.

Sallad

  • Koka de gröna bönorna i vatten ca. 1 minut och skölj dem i kallt vatten.
  • Skär rättikan i tunna skivor och blanda med den gröna bönorna och alfalfagroddarna.
  • Ringla över olivolja, salta och peppra.
  • Servera den grillade gravlaxen med körsbärstomater, potatissallad och sallad vid sidan av.