Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Grillad lax med sallad Nicoise

Strö lite salt på laxsidan, någon timme innan grillning - det gör att laxen ''svettas'' lite. Torka av och du har en torr fin yta.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär laxen i avlånga filéer.
  • Gnid in laxen med lite salt, krossad rosépeppar samt hackad grön chili.
  • Grilla runt om, på lägre värme, lägg på locket så att det blir lite rökig smak. Se till att ha en rå kärna kvar i mitten av laxen. Låt laxen svalna något, skär i bitar.

Sallad och vinägrett

  • Det är såklart valfritt vilka grönsaker man tar till sin sallad. Ett tips är att ha en klar smakbild, så det inte blir för rörigt.
  • Koka äggen i 6 minuter, låt svalna, skala och dela ägg.
  • Skär och skölj sallad och grönsaker, lägg i en bunke och vänd runt i vinägrett. Smaka av med salt och peppar.
  • Arrangera salladen och lägg laxbitarna ovanpå.

 
Tips: Grilla citroner och limefrukter - alla citrusfrukter har naturlig sötma som kommer fram om man hettar upp dem, vilket blir ljuvligt till dressingar till exempel.