Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Grillad lax med tre sorters rub

Sätt ordentlig grillsmak på laxen med olika sorters rub. Variationsmöjligheterna är oändliga och endast fantasin och kryddskåpet sätter gränserna. Här är tre av våra favoriter, serverat med en rökig majonnäs som passar lika bra till lax som till grillade grönsaker.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Börja med majonnäsen. Blanda ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt sedan olja droppvis under vispning. Smaka av med några droppar liquid smoke, salt, peppar och några droppar citron. Låt stå och dra till sig smakerna innan servering.
  • Mixa kryddorna i en mortel eller mixer. Klappa in laxbitarna med rubben. Grilla laxbitarna i ca 5 min på varje sidan och servera sedan med majonnäsen och en matig sallad.