Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Grillbakad lax med fänkålstzatziki och foliebakade rödbetor

När det är säsong för färska rödbetor, prova grillad lax med folieinbakade rödbetor och tzatziki. 

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Lägg betorna i ett foliepaket tillsammans med timjankvistar samt rikligt med salt.
  • Vik ihop paketet och baka på grillen i ca 1 timme.
  • Ta ut betorna ur foliepaketet när de är klara och pensla med en blandning av balsamvinäger, honung och olivolja.
  • Hyvla fänkålen. Lägg i en skål och salta ur den hyvlade fänkålen i 15 minuter. Häll av vätskan som bildas. Tillsätt yoghurt och citronskal samt riven vitlök. Blanda ihop. Smaka av tzatzikin med svartpeppar och salt.
  • Dela upp laxen i 4 bitar.
  • Krydda laxbitarna med salt, malen fänkål, svartpeppar och rosmarin.
  • Grilla sedan på en sida tills laxen nästan är klar. Vänd över på andra sidan och tag sedan av värmen.
  • Servera laxen med rödbetorna och tzatzikin.