Inkokt lax och färskpotatissallad med smak av senap och miso

Inkokt lax och färskpotatissallad med smak av senap och miso

Ett recept skapat av Frida Ronge som till vardags jobbar som Head chef på Restaurang Vrå i Göteborg. Frida blev utsedd till Årets Rising Star av White Guide 2013

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,83333

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Observera att detta recept måste förberedas en dag innan servering. 

Skär loss skinnet från laxen.

Koka upp vattnet med salt. Skala och klyfta löken. Skala och skär moroten i skivor. Lägg lök, morot, kryddor och ättika i grytan. Låt koka 15 minuter. Blanda ner honungen eller socker. Låt lagen koka upp och koka kraftigt. Ta bort den från värmen och låt den svalna i 2 minuter. Lägg sedan ner laxen i grytan. Vill du ha dillsmak på fisken kan du lägga ner dill i lagen. Låt nu laxen svalna i lagen och placera i kylskåp i ett dygn.

Koka potatisen och dela på hälften. Skiva rädisorna tunt och lägg dem i kallt vatten. Blanchera sparrisen i några sekunder, viktigt att den förblir krispig. Finstrimla vårlöken och dela sugarsnapsen på hälften, dela steklöken eller skär rödlöken i tunna skivor.

Blanda potatisen med senapen, misopastan, oljan. Salta och peppra. Blanda ihop potatisen med de övriga grönsakerna men spara gärna lite av allt till garnering. Servera gärna denna rätt på ett stort fat med potatisen i botten och laxen överst. Garnera med örter och grönsakerna.