Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Karibisk lax med sötpotatis och vitlök

Grilla lax i ugnen nästa gång. Det är lättare än att tända grillen. Karibiska kryddor och sötpotatis blir kanongott.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Strö salt på fisken en timme innan grillning.
  • Mal alla kryddorna och pulverkaffe till kryddblandningen.
  • Torka av fisken och gnid in med kryddblandning.
  • Skala och skär potatisen i mindre bitar.
  • Täck potatis och vitlök med vatten. Salta och koka tills potatisen är mjuk.
  • Häll av vattnet och låt ånga så att potatisen blir riktigt torr.
  • Mixa potatis, vitlök och crème fraîche i en matberedare.
  • Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning.
  • Smaka av med pressad lime samt salt och peppar.Garnera med kärnor
  • från granatäpple och körvel.
  • Servera den grillade fisken med fajitasbröd och god sallad. 

Tips! Man får en härlig och mild vitlökssmak om man låter vitlöken koka med i potatisen.