Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Lättgrillad lax med avokado, mango och soja

Laxen ska bara grillas hastigt och sedan marineras och skivas upp. Enkelt och gott.

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradLätt
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Grilla laxen hastigt på alla sidor i högst 1 minut totalt.
  • Finriv ingefäran, hacka citrongräset och finhacka chilin.
  • Blanda soja, ingefära, citrongräs, chili, lime (saft och skal efter egensmak) och sesamolja i en bunke.
  • Lägg sedan laxen i en plastpåse och slå i sojamarinaden.
  • Låt laxen marinera minst 4 timmar i kylen.
  • Kärna ur och skala avokadon, lägg den i en matberedare tillsammans med olivolja och limejuice. Mixa till en slät creme. Smaka av avokadocremen med salt.
  • Hyvla rädisan, tärna mangon och riv pepparroten.
  • Skiva laxen i centimetertjocka skivor vid servering och toppa med sojamarinaden, avokadocremen och de råa grönsakerna.