Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Lax med citron och risotto

Risotto är en traditionell italiensk rätt och här får den sällskap av en mör stekt lax. Receptet är enkelt, men smakerna många. 

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Finhacka löken och stek den i lite olja tills den blir mjuk. 
  • Tillsätt riset och blanda det väl med löken.
  • Häll i vin, minska värmen och koka tills vinet förångats.
  • Tillsätt grönsaksbuljong, lite i taget.
  • Koka tills riset är mjukt men fortfarande har en lite tuggmotstånd.
  • Skär så många bitar av lax som du lagar mat för, och resten i små tärningar.
  • Riv citronskal över de små laxtärningarna och blanda dem i risotton när den är klar.
  • Strö lite salt och peppar över laxbitarna.
  • Stek laxbitarna snabbt i het en stekpanna med olja.
  • Servera laxen med den nylagade risotton.